ca 13 st digestivekex
100g smör
2 brk kondenserad sötad mjölk
3 bananer
3 dl vispgrädde
riven mörk choklad till garnering
Börja med att koka konservburkarna, oöppnade, i tre timmar, fyll på med vatten om det behövs, burkarna ska vara helt täckta med vatten hela tiden. På detta sätt får du en underbar, len kolasmet.
När tre långa timmar gått, kyler du ner burkarna i kallt vatten innan du öppnar dem.
Under tiden burkarna kokar hinner du: Smula digestivekexen fint och blanda med smält smör.
Tryck ut massan i en pajform. In i kylen. Detta tar max 10 minuter, vilket innebär att du nu har 2 tim och 50 minuter kvar att förslagsvis ligga på soffan, äta praliner och bläddra i en skvallertidning.
Så till det roliga:
Smeta ut kolasmeten på digestivebotten, på med skivade bananer och toppa med lätt vispad grädde, samt lite riven, mörk choklad.
barnsligt enkelt och gott!
Tack! Det blir att prova till dom kommande födelsedagarna nu i vinter!! :))
SvaraRadera